Exkurze do Anglie

Za hranice učebnic: školní exkurze žáků zemědělky do Anglie

Školní exkurze je nejen cestou k objevování nových míst, ale i k obohacení vzdělání a posílení mezilidských vztahů. První květnový týden se skupina žáků z naší školy vydala na nezapomenutelnou cestu za poznáním krás jižní Anglie. Během této exkurze měli studenti možnost poznat anglickou kulturu z první ruky. Ubytování v rodinách bylo jedním z momentů, kde se mohli ponořit do každodenního života a získat autentický pohled na anglický životní styl.

Naše cesta zahrnovala návštěvu mnoha historických, kulturních a přírodních památek. Začali jsme v přímořském letovisku Hastings, kde jsme prozkoumali známé pašerácké jeskyně Smuggler´s Adventures. Navštívili jsme Battle Abbey, opatství postavené na místě, kde se odehrála slavná bitva u Hastingsu v roce 1066. V městečku Arundel jsme obdivovali druhý největší hrad v Anglii. V Brightonu jsme se kochali krásou pobřeží z vyhlídkové věže i360 a prošli se po slavném zábavním mole Brighton Pier.

Dalšími vrcholy naší cesty byla návštěva ostrova Isle of Wight s jeho úchvatnými scenériemi a historickými památkami, včetně Osborne House, bývalého letního sídla královny Viktorie, a the Needles, křídových útesů známých svou jedinečnou formou.

Naši exkurzi jsme zakončili ve vzrušujícím Londýně, kde jsme prošli ulicemi plnými historie a moderního života. Zhlédli jsme ikonická místa, jako Buckingham Palace, Westminster Abbey, Trafalgar Square a další. Jízda na obřím vyhlídkovém kole London Eye nesměla v programu pochopitelně chybět.

Celá exkurze do Anglie byla pro naše žáky nejen poučná, ale i inspirativní. Zažili jsme nezapomenutelné okamžiky, které nám otevřely nové obzory a posílily naše vztahy nejen mezi sebou, ale i s anglickou kulturou a historií.