2. ročník básnické soutěže Čaruj!

Čaruj!

První ročník této básnické soutěže byl tak trochu „zkušební“. Budou mít studenti vůbec o takovou soutěž zájem? Přihlásí se někdo? Konečný výsledek však předčil všechna očekávání.
A tak jsme mohli opravdu s čistým štítem dne 10.1.2024 vyhlásit druhý ročník Básnické soutěže Davida Stypky Čaruj! Tento datum jsme nevybrali náhodou – byly to přesně tři roky, co David Stypka odešel. Na tento den tak padla i krásná akce Vzpomínka na Davida Stypku s písněmi Milana Bátora v hospůdce U Arnošta ve Frýdku-Místku.
Byla to opravdu nádherná vzpomínka a nám bylo ctí se jí zúčastnit. Až z dalekých Poděbrad přijel vítěz předchozího ročníku, Jakub Vojenčiak, který přednesl svou novou báseň. Ačkoliv to bylo jeho první veřejné přednášení své tvorby, zvládl to z grácií a zasloužil si tak za to dlouhý potlesk i osobní poděkování Davidovy maminky Marie Stypkové, či organizátora koncertu pana Luboše Gašky.

Celou akci doslova naplnila Stypkova hudba v podáni Milana Bátora, zpěvačky Lucie Deutsch a opavského muzikanta Jury Bosáka.

Důležitým znakem, že má tato básnická soutěž smysl, byla nejenom ona stovka básní, které k nám doputovaly v prvním ročníku, ale i nejnovější informace. Záštitu nad naší soutěží převzal hejtman Moravskoslezského kraje, pan Jan Krkoška, MBA.