Rekordní návštěvnost dnů mláďat na Školním statku v Opavě

Žáci a zaměstnanci  Masarykovy střední školy zemědělské a Vyšší odborné školy v Opavě a Školního statku v Opavě uspořádali 23. ročník  tradiční velmi navštěvované akce „Dny mláďat“. Za krásného jarního počasí v pátek 21. dubna a v sobotu 22. dubna navštívilo areál drobnochovu školního statku téměř 12 tisíc návštěvníků.

Měli možnost si prohlédnout krásné školské zařízení, seznámit se s mláďaty mnoha hospodářských zvířat, navštívit stáje, voliéry i výběhy. V pravidelných intervalech mohli zhlédnout umění žáků jezdeckého oddílu, výcvik služebních psů, agility, králičí hop a sokolnická představení. Pro děti bylo nachystáno desítky stanovišť s hrami a tvůrčími aktivitami s tématikou zvířat. Na akci prezentovali své umění a technické vybavení také Hasičský záchranný sbor, AČR, Policie ČR, Městská policie Opava. Na pořádání akce získala škola grant Magistrátu města Opavy. K výzdobě areálu přispěly děti mateřských a základních škol, které v rámci vyhlášené soutěže vytvořily kolem 300 obrázků i nádherných velkých trojrozměrných exponátů. Po celou dobu akci doprovázel hudební doprovod i sousta možností občerstvení a odpočinku.

Jedná se o jednu z největších jednorázových akcí na území města Opavy, která je současně příkladnou prezentací krajského školství v podobě zemědělské školy a školního statku v Opavě. Odměnou vyčerpaným organizátorům jsou rozzáření dětské oči a spokojenost jejich rodičů.

V rámci daného víkendu se opavská zemědělská škola měla své expozice  a obsazení také na výstavě Flora Olomouc, Dnech země v Opavě a uspořádala moravské kolo jízdy zručnosti traktorem.