Veverky

Naše škola se spolu se studenty projevuje snahu přinášet něco nového, inovativního. Tentokrát se o to „postarala“ nová krmítka pro veverky.
V rámci projektu a závěrečné ročníkové práce jsou zde nejvíce zainteresovány paní učitelka Lenka Motyková a studentka Sára Stupárková. Samozřejmě jsme se aktivně zapojili i my ostatní.

Závěrečná práce naší spolužačky Sáry Stupárkové tak jistě přinese oživení pro náš už tak velmi krásný školní park. Jsou jím dvě krmítka pro veverky. Místa nebyla vybrána náhodně. Studentka vybrala místa, kam dle předchozích pozorování veverky nejvíce chodí. Navíc jsou umístěna přibližně 150 cm od země, aby se do nich dobře doplňovalo krmivo. Do jejich rozmístění jsme se rádi zapojili.
Tento zodpovědný úkol by každý měsíc měla mít dále na starosti jiná třída, a tak se postupně zapojí a vystřídá skoro celá škola. Minimálně dvakrát do měsíce je nutno nasypat krmivo a krmítka vyčistit.
I ve shánění potravy dojde ke střídání. Pro veverky jsou ideálním krmivem slunečnicová semínka, lískové ořechy, vhodná jsou ale i semínka dýňová nebo vlašské ořechy.

Pozorování veverek u nás v parku ovšem není jediná součást této zajímavé závěrečné práce. Sára instalovala krmítka i v Arboretu Nový Dvůr, kde je pozoruje kamerou s nočním viděním. Podle jejích slov ale veverky zatím nepřišly na to, jak krmítko používat.
Ale již teď se těšíme, co vše nového nám tato pozorování přinesou.

                                                                                                       Za studenty 3.L kroužek Escargot.