Chemická olympiáda – 58. ročník

Wysoglad - olympiáda

Ráno, ve čtvrtek 4. listopadu 2021, to vypadalo na úplně obyčejný den, přesto se začalo dít něco mimořádného. Toho dne pět žáků ze 4.C úspěšně vyřešilo složité úlohy školního kola Chemické olympiády kategorie E.  Tato kategorie patří mezi nejtěžší a je určena pro žáky 3. a 4. ročníků chemických průmyslových škol.

Nejlepšího výsledku ve školním kole, v součtu teoretické a praktické části, dosáhl Vojtěch Wysoglad 66,25 bodů ze sta možných. Dále se zúčastnili:

2. Ondřej Kreuzer (60,55 b.), 3. Daniel Rozkošný (59,80 b.), 4. Šebík Roman (55,45 b.), 5. Nikola Klubal (55,00 b.).

Vojtěch Wysoglad byl komisí Chemické olympiády vybrán jako postupující do krajského kola. To byl velký úspěch, protože postup do krajského kola se našim žákům mnoho let nedařil.

Krajské kolo se konalo 24. listopadu ve Zlíně. Soutěž probíhala v nových, pěkných prostorách Technologické fakulty Univerzity Tomáše Bati. Vojtěch Wysoglad se v ostré konkurenci chemických průmyslových škol z Moravskoslezského, Olomouckého a Jihomoravského kraje umístil na velmi pěkném 8. místě a stal se tak úspěšným řešitelem krajského kola.  V řešení praktické části patřil k nejlepším a zajistil si tak celkem reálnou šanci na postup do celostátního kola. Gratulujeme!  Musíme však poděkovat nejen Vojtovi, ale všem, kteří se zúčastnili školního kola nebo pomáhali s přípravou laboratorních úloh.